PolicyWatch

DR har indledt fyringer i chefrækkerne

De store omlægninger og besparelser i DR er mandag blevet skudt i gang, hvor flere chefer er blevet afskediget.

Foto: Ritzau Scanpix/Erik Refner

Flere chefer i DR er i dag blevet afskediget, skriver fagbladet Journalisten. Dermed er der taget hul på de nedksæringer, som huset står over for i forlængelse af forårets politiske aftale, der betyder, at DR's budget reduceres med 20 pct. over de kommende fem år.

"Jeg kan bekræfte, at der har været afholdt sindesamtaler med et antal chefer i DR i dag. Det drejer sig jo om personaleforhold, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer til dette. Nu ser vi frem til snart at kunne melde en samlet plan ud for tilpasningen af DR," skriver kommunikationschef Lasse Bastkjær Jensen i en kommentar til Journalisten med henvisning til processen i DR's prikkerunder, der indeldes med at de berørte får at vide, at ledelsen har i sinde at afskedige dem.

Ifølge Journalisten er der bl.a. sket afskedigelser i det redaktionelle cheflag.

DR åbnede i sidst uge for at medarbejderne kunen søge en frivillig fratrædelse. Den endelig spare- og omlægningsplan afventer, at DR's public service-kontrakt bliver offentliggjort af Kulturministeriet.

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier