PolicyWatch

Danske Bank kan ikke fastlægge omfanget af hvidvask-aktiviteter

Det er ikke lykkedes Danske Bank at fastlægge det præcise omfang af hvidvaskskandalen i Estland. Det fremgår af bankens egen undersøgelse, der er den foreløbige kulmination på sagen, der har kastet både politisk forargelse og strammere hvidvasklovgivning af sig.

Danske Banks hovedsæde ved Holmens Kanal. | Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/ Ritzau Scanpix

Danske Bank oplyser onsdag morgen, at man på trods af en omfattende eksternt ledet undersøgelse ikke er i stand til at sætte tal på omfanget af bankens hvidvask-aktiviteter i Estland.

"Da banken ikke er i stand til fastlægge det præcise omfang af mistænkelige transaktioner foretaget af non-resident kunder i Estland i den pågældende periode, har bestyrelsen besluttet at donere bruttoindtægterne på kunderne fra 2007-2015, svarende til et estimeret beløb på 1,5 mia. kr., til en uafhængig fond, der vil blive oprettet med det formål at støtte tiltag til bekæmpelse af international økonomisk kriminalitet, herunder hvidvask, blandt andet i Danmark og Estland," skriver banken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier