PolicyWatch

Først kom tørken: Nu truer ny udfordring for landbruget de danske banker

Hvis den afrikanske svinepest bevæger sig ind i Tyskland, kan det komme til at koste de danske svinebønder milliarder. Danske bankdirektører holder skarpt øje med udviklingen syd for grænsen, som ifølge analytiker kan gøre livet endnu mere surt for bankerne, der i forvejen kæmper med følgerne af sommerens tørke.

Først blev Danmark i sommer ramt af et højtryk, der fik danskerne til at trække i badetøjet, men ligeledes skabte en del problemer for de danske landbrug og dermed kilden til finansiering – bankerne. Nu kan både landbrug og banker komme til at stå over for endnu en hovedpine.

Helt konkret er der dog ikke tale om hovedpine, men om den afrikanske svinepest, som har spredt sig i Europa, blandt andet til Belgien.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier