PolicyWatch

A.P. Møller Holding stiller politiske krav før milliardinvestering i undergrunden

Mærsk-familiens stort anlagte milliardsatsning på geotermi i Danmark vil blive skrinlagt, hvis ikke selskabet opnår politiske indrømmelser om rammevilkår, der rækker 30 år frem i tiden. 

A.P. Møller Holding, der er Mærsk-familiens investeringsselskab, kræver politiske garantier om stabile rammevilkår 30 år frem, før selskabet vil investere et milliardbeløb i geotermianlæg, der henter vand op fra undergrunden og pumpes ud i fjernevarmesystemet til forbrugerne.

I øjeblikket forhandler selskabet med Aarhus Kommune, efter at de to parter i sidste måned offentliggjorde en hensigtserklæring om at overføre varmen fra undergrunden til radiatorerne hos 100.000 aarhusianere. Men samtidig foregår der også større politiske forhandlinger om den eksisterende lovgivning, siger Samir Abboud, ansvarlig for geotermi i A. P. Møller Holding, til EnergiWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier