PolicyWatch

Spiritusorganisation: Det giver mest mening at fjerne spiritusafgiften

Spiritusafgiften er suverænt den afgift, som mest effektivt vil trække handel tilbage til Danmark, og som giver størst økonomisk gevinst, skriver formanden i Vin- og Spiritusorganisationen (VSOD) i et debatindlæg.

Foto: Colourbox

Finanslovsforhandlingerne nærmer sig nu hastigt sin afslutning. Som del af udspillet, der er til forhandling, har regeringen lagt op til, at man vil sænke afgifterne på grænsehandelsfølsomme varer med 135 mio. kr.

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Michael Holm, formand i Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark (VSOD), at han mener, at det vil være klogest, hvis regeringen vælger at fjerne spiritusafgiften.

"Vi kan langtfra sænke alle afgifter på grænsehandelsfølsomme varer for 135 millioner kroner, men vi kan stadig gøre noget reelt for grænsehandelen, hvis vi med denne pakke først og fremmest sænker de afgifter, der mest effektivt kan trække mest handel tilbage til Danmark," skriver formanden og tilføjer:

"Og det er spiritusafgiften, som endda har en selvfinansieringsgrad på 72 procent. Det handler altså om godt købmandskab og om at bruge pengene dér, hvor danske købmænd og forbrugere kan mærke den største forskel."

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier