Spiritusorganisation: Det giver mest mening at fjerne spiritusafgiften

Spiritusafgiften er suverænt den afgift, som mest effektivt vil trække handel tilbage til Danmark, og som giver størst økonomisk gevinst, skriver formanden i Vin- og Spiritusorganisationen (VSOD) i et debatindlæg.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Finanslovsforhandlingerne nærmer sig nu hastigt sin afslutning. Som del af udspillet, der er til forhandling, har regeringen lagt op til, at man vil sænke afgifterne på grænsehandelsfølsomme varer med 135 mio. kr.

I et debatindlæg på Altinget.dk skriver Michael Holm, formand i Vin- og Spiritusorganisationen i Danmark (VSOD), at han mener, at det vil være klogest, hvis regeringen vælger at fjerne spiritusafgiften.

"Vi kan langtfra sænke alle afgifter på grænsehandelsfølsomme varer for 135 millioner kroner, men vi kan stadig gøre noget reelt for grænsehandelen, hvis vi med denne pakke først og fremmest sænker de afgifter, der mest effektivt kan trække mest handel tilbage til Danmark," skriver formanden og tilføjer:

"Og det er spiritusafgiften, som endda har en selvfinansieringsgrad på 72 procent. Det handler altså om godt købmandskab og om at bruge pengene dér, hvor danske købmænd og forbrugere kan mærke den største forskel."

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også