Task Force skal klæde bankerne bedre på i kampen mod kriminelle

Brancheorganisationen Finans Danmark lancerer mandag en task force, der skal gøre bankerne stærkere i kampen mod kriminelle.
Nykredits koncernchef Michael Rasmussen er formand for Finans Danmark. | Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
Nykredits koncernchef Michael Rasmussen er formand for Finans Danmark. | Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen
AF RITZAU FINANS

Finans Danmark lancerer i forbindelse med dagens årsmøde i brancheorganisationen en Task Force, som skal gøre bankerne stærkere i kampen mod kriminelle.

Ekspertgruppen skal og komme med anbefalinger til, hvordan indsatsen imod hvidvask og terrorfinansiering fremadrettet styrkes gennem fælles initiativer og løsninger på tværs af den finansielle sektor.

Det fremgår af en meddelelse fra Finans Danmark forud for årsmødets start mandag morgen.

Ekspertgruppen kommer til at bestå af eksterne eksperter fra blandt andet forskning, advokat- og revisorområdet og interne hvidvaskeksperter fra banksektoren, og i spidsen står juraprofessor Linda Nielsen fra Københavns Universitet.

"Den danske finanssektor skal være i verdenseliten, når det kommer til at opdage og bekæmpe hvidvask, skatteunddragelse og andre kriminelle aktiviteter. De enkelte virksomheder i sektoren arbejder hver dag for at sikre, at vi når den ambition."

"Nu opretter vi på ryggen af deres individuelle indsats en Task Force, der blandt andet skal undersøge mulighederne for flere fælles løsninger og stærkere samarbejde på tværs af sektoren. Det er vigtigt, at sektoren arbejder så tæt sammen som overhovedet muligt i kampen mod de kriminelle," siger formand for Finans Danmark Michael Rasmussen.

Task Forcen skal dels undersøge mulighederne for at øge samarbejdet i sektoren om IT-løsninger, som kan forbedre effektiviteten i bekæmpelsen af hvidvask og terrorfinansiering.

Desuden skal Task Forcen vurdere, hvordan samarbejdet med myndighederne kan optimeres og hvilke konkrete initiativer, der kan iværksættes for at sikre en mere koordineret indsats.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også