PolicyWatch

Ørsted-topchef advarer imod ulighed i samfundet

Sammenhængskraft er vigtig for et velfungerende samfund, mener Ørsted-topchef, Henrik Poulsen, der advarer imod stigende ulighed.

Henrik Poulsen | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 2017

Uligheden i samfundet stiger i disse år, og de rigeste stikker af fra resten af befolkningen, mens de svageste halter endnu længere bag. Det er en skidt udvikling for samfundet, fortæller topchef i Ørsted i et interview med Berlingske.

Ifølge Ørsted-chefen er balancen i samfundet under pres som følge af den øgede ulighed. Det leder til populisme, vrede og frustrationer.

”De ti procent i den øverste del af samfundet har et stort ansvar og bør være bevidste om at støtte op om en model, der kan holde et samfund sammen. Således at alle har et økonomisk fundament at stå på. Det er drømmen om at bruge markedsøkonomien til alt det, som den er god til, men hvor der også samtidig er et klart sikkerhedsnet for dem, der har brug for hjælp,” siger Henrik Poulsen til Berlingske.

Henrik Poulsen tilhører selv den elite, der tipper ligevægten i samfundet. Han fik ifølge Berlingske 16 mio. kr. i samlet løn i Ørsted i 2017. Det er en løn, han "godt kan forstå, folk synes er på grænsen til det vanvittige," siger han. Han mener dog ikke, at hans egen løn diskvalificerer ham til at deltage i debatten.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier