PolicyWatch

Købmænd indleder jagten på ny formand

I halen på at Lisbeth Dalgaard Svanholm er blevet udpeget som ny formand for arbejdsgivernes hovedorganisation, skal De Samvirkende Købmænd have fundet sig en ny frontperson.

Foto: Jacob Ehrbahn

Efter 10 år som formand for De Samvirkende Købmænd, har Lisbeth Dalgaard, der driver Meny, Dalgaard Supermarked, i Hørsholm, sagt ja til posten som formand for Dansk Arbejdsgiverforening, og det betyder, at købmandsorganisationen nu skal finde sig en afløser.

De Samvirkende Købmænd, der er brancheorganisationen for næsten 1500 dagligvarebutikker, herunder Meny, Spar og Rema 1000, har frem til udnævnelsen af den kommende formand, udpeget næstformand, Jan Jæger som formand.

Afløseren til Lisbeth Dalgaard vil blive valgt i organisationens bestyrelse på baggrund af en indstilling fra et nedsat formandsudvalg, og det forventes at ske senest på bestyrelsens ordinære møde i marts, hedder det i en meddelelse.

John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd | Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix
John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd | Foto: Carsten Snejbjerg/Ritzau Scanpix

"Det sker med meget blandede følelser. Vi er på den ene side enormt stolte over at kunne levere en købmand som formand for alle arbejdsgivere i Danmark. År tilbage gjorde vi det jo også med Niels Fog, som blev en glimrende formand for DA, så det er en god tradition. På den anden side er det rigtig trist at skulle afgive Lisbeth Dalgaard, som har været en forrygende god formand for DSK og stærkt medvirket til både den modernisering af brancheorganisationen, som er sket i hendes tid, og det uforlignelige sammenhold til fælles bedste," udtaler John Wagner, adm. direktør i De Samvirkende Købmænd.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier