Regeringen vil samle medicoindkøb til sygehuse i national organisation

I et udspil til en reform af sundhedsvæsnet lægger regeringen op til at gennemføre nationale udbud af indkøb af medicoteknisk udstyr til landets hospitaler. Ansvaret placeres i et styrket Amgros, der hidtil har været fælles medicinindkøber for regionerne.
Foto: (Foto: LINDA KASTRUP/Ritzau Scanpix)
Foto: (Foto: LINDA KASTRUP/Ritzau Scanpix)

Regeringen vil ensarte tilgængeligheden af medicoteknisk udstyr i fremtidens sundhedsvæsen, som er beskrevet i en ny reform af sundhedssektoren, som regeringen onsdag har præsenteret.

På baggrund af erfaringerne med fælles medicinindkøb til regionerne foreslår regeringen således at samle kompetencerne til at beslutte forpligtende løsninger med hensyn til fælles indkøb af medicoteknisk udstyr på tværs af alle landets sygehuse i en national bestyrelse for drift af sundhedsvæsnet med base i Aarhus, der får navnet 'Sundhedsvæsenet Danmark'.

I dag køber regionerne produkter, eksklusiv sygehusmedicin, for samlet mere end 30 mia. kr. årligt, og ifølge udspillet vil fælles medicoindkøb skabe øget konkurrence mellem leverandørerne, som vil føre til besparelser, der direkte vil komme sundhedsvæsnet til gavn gennem flere penge til behandling.

Til at gemmeføre indkøb foreslår regeringen at styrke Amgros, der tidligere har gennemført udbud og indkøb af medicin til brug på landets sygehuse. Således vil Amgros i fremtiden også få ansvar for at håndtere indkøb af medicinsk udstyr på vegne af alle landets sygehuse, fremgår det af udspillet.

Amgros vil organisatorisk blive forankret i Sundhedsvæsenet Danmark.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også