PolicyWatch

Dansk Energi kalder lovforslag for cybersikkerhed for uklart

Brancheorganisationen kalder lovforslaget for uklart og mener ikke, at myndighederne skal have "snablen nede i" forbrugernes data.

Foto: Colourbox

Det er ikke fordi, at Dansk Energi ikke anerkender, at deling af viden med andre sektorer og myndigheder er et vigtigt våben i kampen mod cyberkriminalitet, men i sit høringssvar til Lov om Center for Cybersikkerhed skriver brancheorganisationen, at selvom det overordnede syn på loven er positiv, så vækker det også nogle bekymringer.

For lovforslaget, der går på, at Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i fremtiden skal kunne overvåge virksomheders følsomme data, vil gælde for blandt andet elnetselskaber, elproducenter, balanceansvarlige virksomheder og fibernet-selskaber. Samtidig vil lovforslaget, hvis det bliver vedtaget, betyde, at private virksomheder og myndigheder fremover kan blive tvunget til at lade Center for Cybersikkerhed indsætte overvågningsudstyr og sikkerhedssoftware i deres it-systemer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier