PolicyWatch

Virksomheder forsøger i høj grad at stjæle ingeniører fra hinanden

Seks ud af ti ingeniører er det seneste år blevet eller forsøgt headhuntet til et nyt job, viser rundspørge.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff

61 procent af landets privatansatte ingeniører er inden for de seneste 12 måneder enten blevet headhuntet eller forsøgt hentet til en ny stilling. 

Det viser en rundspørge blandt 17.500 ingeniører, som ingeniørforeningen i Danmark, IDA, har lavet. 

Det skriver e-avisen Finans. 

"Vi oplever en voldsom stigning i efterspørgslen, og det viser, hvad vi har skreget på i årevis: at der er en eklatant mangel på arbejdskraft." 

Det siger formanden for Ansattes Råd i IDA, Juliane Marie Neiiendam, til Finans. 

"Vores bekymringer er, om virksomhederne kan holde arbejdspladserne i Danmark, hvis ikke de finder de medarbejdere, der kan løse udfordringerne," tilføjer hun. 

Reallønsstigning på 3 procent

Konsekvensen af manglen på arbejdskraft har blandt andet ført til, at ingeniører de seneste tre år har oplevet reallønsstigninger på mere end tre procent hvert år.

Dermed ligger startlønnen for en nyuddannet på det private arbejdsmarked i dag på mellem 38.000 og 40.000 kroner om måneden. 

Ledigheden blandt IDA's medlemmer er samtidig nede på 1,5 procent. Det er samme niveau som inden krisen i 2009. Den generelle ledighed er 3,8 procent. 

I en rundspørge blandt 3071 medlemmer af fagforeningen Djøf, der organiserer omkring 96.000 primært jurister og økonomer, angiver hver femte, at de har skiftet job inden for de seneste 12 måneder. 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier