PolicyWatch

Erhvervsliv vil have politikerne op i fart: Der bør investeres milliarder i motorveje

Bilkøer og forældet vejnet koster danske virksomheder dyrt, mener erhvervsorganisationer, der derfor håber på store milliardinvesteringer i regeringens kommende infrastrukturplan.

Foto: Ritzau Scanpix/Tobias Nicolai.

Danske virksomheder mister store summer på, at der ikke er blevet investeret nok i det danske vejnet, mener flere erhvervsorganisationer.

Det skriver Børsen.

Ifølge Dansk Industri taber samfundet 20 mia. kr. om året på bilkøer, og derfor skal der "klart satses på motorvejene," lyder det fra Michael Svane, direktør i DI Transport. Han bakkes op af Dansk Erhverv.

"Hovedsagen skal være, hvad samfundet har gavn af. Og det, der er allermest påtrængende lige nu, er en udvidelse af motorvejsstrukturen. Det er det, erhvervslivet har mest brug for - og det er også det, pendlerne har mest brug for," siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, til Børsen.

Regeringen er på vej med et infrastrukturudspil, der blandt andet ventes at indeholde investeringer i vejnettet. Socialdemokratiet offentliggjorde for nylig deres plan, hvor partiet vil investere mindst 70 mia. kr. rettet primært mod kollektiv og grøn trafik.

Socialdemokratiet lægger i sin plan blandt andet op til en maksimal rejsetid på en time mellem København-Odense, Odense-Esbjerg, Odense-Aarhus og Aarhus-Aalborg samt kortere rejsetider uden for de store byer. Samtidig vil partiet indføre elektrisk togdrift på størstedelen af det danske jernbanenet inkl. flere regionale strækninger.

Socialdemokratiet vil investere 70 mia. kr. i infrastruktur

Nye øer og kortere bilkøer: Det ved vi om regeringens hovedstadsudspil

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier