PolicyWatch

Medicingigant og udskældt bank fører an: Danske virksomheders skattebetaling sætter rekord

Danske virksomheder betalte 71,9 milliarder kroner i skat i 2017. Det skyldes økonomisk opsving, siger økonom.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danske virksomheders betaling af selskabsskat nåede i 2017 et rekordhøjt niveau på 71,9 milliarder kroner.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen hænger sammen med, at virksomhedernes overskud er steget fra året før. 

"Det er naturligvis en rigtig positiv historie, der vidner om, at der er godt - gang i hjulene i dansk økonomi," skriver cheføkonom Tore Stramer fra Nykredit i en kommentar. 

"Stigningen skyldes således i høj grad, at virksomhedernes overskud før skat steg med hele 51,6 milliarder kroner fra 2016 til 2017," skriver han. 

I forhold til 2016 er betalingen steget med 11,7 milliarder kroner. Samlet betalte 81.296 danske virksomheder skat, hvilket svarer til 41 procent af virksomhederne. 

Det er fem procentpoint flere end fem år tidligere og hænger sammen med, at flere tjener penge og derfor skal svare skat. 

Det var Novo Nordisk, Danske Bank og Legos ejer, Kirkbi, der i 2017 betalte mest selskabsskat. De betalte henholdsvis 7,7, 2,7 og 2,6 milliarder kroner. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier