PolicyWatch

Kraftig stigning i nyoprettede enkronefirmaer: Politikere frygter fusk

Efter regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at lukke ned for selskabsformen IVS, også kaldet enkroneselskaber, er antallet nyoprettet IVS'er steget kraftigt. Politikere frygter, at selskaberne bliver udnyttet til at fuske.

Det Konservative Folkepartis erhvervsordfører, Anders Johansson. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Da regeringen og Dansk Folkeparti 28. februar i år besluttede, at afskaffe selskabsformen IVS, også kaldet enkroneselskaber, i 2021, fik en række erhvervsdrivende travlt med at oprette flere hundrede enkroneselskaber.

Det skriver Børsen.

Dagen efter den politiske beslutning, blev der således oprettet i alt 374 IVS'er, mens der i ugerne op til i gennemsnit er kommet 43 nye enkroneselskaber til om dagen.  Revisor Johnny Hast Hansen har oprettet 292 IVS'er. Han siger til Børsen, at han bare udnytter et godt tilbud, mens det endnu er på hylderne. Men tilbudsjagten vækker bekymring på Christiansborg.

"Skattemyndighederne skal være ekstra opmærksomme, hvis nogle af de her selskaber begynder at indberette negativ moms," siger Det Konservative Folkepartis erhvervsordfører, Anders Johansson, til Børsen.

Også Liberal Alliance og Venstre er bekymrede. Tom Vile Jensen, der er direktør i FSR - Danske Revisorer, mener, at myndighederne bør have skærpet kontrol med de nyoprettede IVS’er. Johnny Hast Hansen afviser over for Børsen, at selskaberne er oprettet med henblik på at svindle

Ny lov kan tvangsopløse sunde selskaber

Styrelse tvangsopløser tusindvis af selskaber

Jarlov og DF svinger kniven over enkroneselskaber

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier