Erhvervslobby ser gyldne muligheder for virksomheder i sundhedsreform

Ifølge Dansk Industri og Dansk Erhverv er samarbejdet mellem sundhedsvæsnet og virksomhederne afgørende for et godt sundhedsvæsen. Derfor er organisationerne positive over for den sundhedsreform, regeringen i dag har indgået med Dansk Folkeparti.
Tine Roed, direktør i DI, glæder sig over, at virksomheder spiller en vigtig rolle i ny sundhedsreform. | Foto: Dansk Industri/PR
Tine Roed, direktør i DI, glæder sig over, at virksomheder spiller en vigtig rolle i ny sundhedsreform. | Foto: Dansk Industri/PR

Regeringen og Dansk Folkeparti har i dag præsenteret en sundhedsreform, som skal fremtidssikre det danske sundhedsvæsen. I reformen er virksomheder tænkt ind som en central del af løsningen, og det glæder Dansk Industri (DI).

"Vi står over for store udfordringer, som presser vores sundhedsvæsen og dansk økonomi. Stadig flere danskere lever med kroniske sygdomme, udgifterne til medicin stiger, og det er blevet sværere at rekruttere de læger, der er behov for. Der er behov for at tænke helt nyt for at løse de udfordringer, og frem for alt for at tænke erhvervslivet ind som en central del af løsningen. Det baner aftalen her vejen for," udtaler direktør i DI, Tine Roed, i en pressemeddelelse.

Tine Roed påpeger, at mange patienter med kroniske sygdomme kan behandles i eget hjem, hvilket både er til gavn for den enkelte og for sundhedsvæsnet.

"Telemedicin er et skoleeksempel på, hvordan vi kan forbedre og fremtidssikre vores sundhedsvæsen, men vi skal have udviklet endnu flere løsninger, og her er samarbejdet mellem sundhedsvæsenet og virksomhederne helt afgørende," udtaler hun.

Risiko for flaskehalse

DI mener, at mangel på læger skaber risiko for flaskehalse, hvilket bl.a. kan løses ved at lade udvalgte virksomheder varetage opgaver.

"Vi kan eksempelvis spare mange besøg hos lægen, hvis apotekere med ny teknologi udviklet af sundhedsindustrien kan diagnosticere helt ukomplicerede sygdomme med en simpel test - og udskrive den fornødne medicin til behandlingen," lyder det fra Tine Roed.

Dansk Erhverv mener også, at det er vigtigt, at sundhedshusene samarbejder med de private aktører.

"Helt overordnet er det bare vigtigt at pointere, at gode virksomheder står på spring for at hjælpe med at udvikle og forbedre sundhedsvæsenet," udtaler Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv, i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Det løfter sundhedsvæsenet og er i øvrigt også nødvendigt, hvis der skal være råd til fremtidens sundhedsvæsen, hvor danskerne skal have tilbudt den bedste og mest innovative behandling. Dansk Erhverv har en målsætning om, at vi skal have et sundhedsvæsen i verdensklasse, hvor patienterne skal have ret hurtig udredning og behandling samt innovative lægemidler og medicinsk udstyr. Det kræver samarbejde."

Der er fundet 9 mia. kr. til at finansiere reformen, og pengene er bl.a. fundet ved at nedlægge regionsrådene og reducere administration.

Overblik: Her er hovedelementerne i sundhedsaftalen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også