PolicyWatch

Finanslobby frygter særligt skrappe straffe til bankdirektører

At politikerne nu lægger op til, at danske bankdirektører skal kunne straffes hårdere end resten af erhvervslivet, vækker stor bekymring hos bankernes organisation, Finans Danmark. Lobbyorganisationen ser dog den politiske aftale som en mulighed for at bringe Danmark i top, når det gælder bekæmpelse af hvidvask.

Ulrik Nødgaard, direktør for Finans Danmark.

Overordnet set er der meget godt i aftalen om at styrke indsatsen mod finansiel kriminalitet, som en bred kreds af Folketingets partier onsdag har indgået. Faktisk er der sandsynlighed for, at den kan bringe Danmark frem i dukseklassen i Europa, vurderer brancheorganisationen Finans Danmark.

"Helt overordnet set hilser vi det velkommen, at der nu kommer et politisk udspil, som ligger i forlængelse af den styrkeindsats, vi som banker gør på dette område i forhold til at sende et klart signal til udlandet om, at vi her i kongeriget tager bekæmpelse af hvidvask meget seriøst," siger Finans Danmarks direktør, Ulrik Nødgaard, til FinansWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier