Jysk: Nemmere med ensartede skatteregler i EU

I butikskæden Jysk oplever man uklarhed om skattereglerne i de forskellige EU-lande. Det ville være lettere, hvis reglerne var mere ensartede, lyder det fra virksomheden.
Foto: PR
Foto: PR

Den danske butikskæde Jysk kæmper en daglig kamp med de forskellige skatteregler i EU's medlemslande. Her oplever man, at skattemyndighederne i de forskellige EU-lande ikke altid er enige om, hvor meget der skal betales i skat i de forskellige lande, og at det ville være lettere at drive virksomheden, hvis skattereglerne i EU var mere ensartede.

Det skriver DR.

Konkret har Jysk blandt andet været involveret i en strid, der handlede om, at de danske skattemyndigheder ville have Jysk til at betale mere i skat i Danmark af de penge, som selskabet tjener i Tyskland, men det var de tyske myndigheder ikke var enige i.

I sagen, der blev lukket i 2013, kunne skattemyndighederne i Danmark og Tyskland ikke blive enige om, hvor meget af selskabets overskud i Tyskland, der skulle beskattes i Danmark, hvor rettighederne til varemærket Jysk ligger.

"Varemærket ligger selvfølgelig i Danmark, for vi er en dansk virksomhed, som Lars Larsen har stiftet i Danmark, så det ville være mærkeligt og unaturligt, hvis det lå et andet sted. De forskellige skattemyndigheder forsøger at optimere, hvor meget skattebetaling de får i deres eget land, og derfor kan de godt være uenige. Det er klart, at det ville være nemmere for os, hvis skattemyndighederne i EU-landene arbejdede sammen og så fortalte os, hvad der giver mest mening," siger Rune Jungberg Pedersen, der er direktør for kommunikation og social ansvarlighed (CSR) i Jysk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også