PolicyWatch

Jysk: Nemmere med ensartede skatteregler i EU

I butikskæden Jysk oplever man uklarhed om skattereglerne i de forskellige EU-lande. Det ville være lettere, hvis reglerne var mere ensartede, lyder det fra virksomheden.

Foto: PR

Den danske butikskæde Jysk kæmper en daglig kamp med de forskellige skatteregler i EU's medlemslande. Her oplever man, at skattemyndighederne i de forskellige EU-lande ikke altid er enige om, hvor meget der skal betales i skat i de forskellige lande, og at det ville være lettere at drive virksomheden, hvis skattereglerne i EU var mere ensartede.

Det skriver DR.

Konkret har Jysk blandt andet været involveret i en strid, der handlede om, at de danske skattemyndigheder ville have Jysk til at betale mere i skat i Danmark af de penge, som selskabet tjener i Tyskland, men det var de tyske myndigheder ikke var enige i.

I sagen, der blev lukket i 2013, kunne skattemyndighederne i Danmark og Tyskland ikke blive enige om, hvor meget af selskabets overskud i Tyskland, der skulle beskattes i Danmark, hvor rettighederne til varemærket Jysk ligger.

"Varemærket ligger selvfølgelig i Danmark, for vi er en dansk virksomhed, som Lars Larsen har stiftet i Danmark, så det ville være mærkeligt og unaturligt, hvis det lå et andet sted. De forskellige skattemyndigheder forsøger at optimere, hvor meget skattebetaling de får i deres eget land, og derfor kan de godt være uenige. Det er klart, at det ville være nemmere for os, hvis skattemyndighederne i EU-landene arbejdede sammen og så fortalte os, hvad der giver mest mening," siger Rune Jungberg Pedersen, der er direktør for kommunikation og social ansvarlighed (CSR) i Jysk.

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier