SDU tiltrækker folk udenfor it-verdenen til ny data scientist-uddannelse

Manglen på data scientists har fået Syddansk Universitet til at starte en ny kandidatuddannelse, som er rettet mod bachelorer, der ikke er uddannet inden for it.
Foto: PR/SDU
Foto: PR/SDU

Syddansk Universitet, SDU, har oprettet en ny kandidatuddannelse i data science, så ikke-tekniske bachelorer kan blive dataprofessionelle med særlig domæneviden.

Det skriver Version2.

Uddannelsen, der endnu ikke er formelt godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, starter efter sommerferien, og indtil videre har bacelorer i blandt andet historie, sundhed, engelsk og filosofi skrevet sig op til kandidaten.

Den nye kandidatuddannelse giver ikke de studerende tunge, tekniske kompetencer, men de lærer, hvordan man arbejder med data og algoritmer, og hvordan man kan præsentere resultaterne.

Ifølge Peter Schneider-Kamp, der er professor på Institut for Matematik og Datalogi på SDU og ansvarlig for kandidaten, betyder den teknologiske udvikling, at data-værktøjerne bliver åbnet mere og mere op, og derfor behøver de kommende studerende på data scientist-kandidaten ikke at forstå al matematikken og teknologien bag modellerne.

"Når de her kandidater bliver færdige om to et halvt år, vil det allerede være en anden verden, hvor værktøjerne er blevet endnu bedre. Og hvis vi ser fem til ti år frem bliver det kun endnu mere tydeligt," siger Peter Schneider-Kamp til Version2.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også