PolicyWatch

"Sænk støtten til elbiler og gør de fossile biler dyrere"

En gruppe forskere anbefaler Norge, hvor salget af elbiler løbende sætter nye rekorder, at sænke støtten og i stedet hæve afgifterne på benzin- og dieselbiler.

Begræns støtten til elbiler og lade i stedet afgifterne på benzin- og dieselbioler stige.

Sådan lyder anbefalingen fra en gruppe forskere i Nordisk Råds forskningscenter Nordregio til Norge, der er det land i Europa, hvor der sælges flest elbiler.

"Hvis målet  er at reducere CO2-udledningen, er det mest effektivt at rette afgifterne mod biler med det største udslip," siger forsker Katinka Holtsmark fra universitetet i Oslo ifølge VG, skriver Dagens Næringsliv.

Hun tilføjer, at mindre elbilstøtte og dyrere fossile biler kan føre til, at at folk vælger andre løsninger som kollektiv transport i stedet.

Rapporten fra forskerne offentliggøres i dag tirsdag.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier