Dansk konkurrenceevne falder men er stadig i verdenstoppen

Irland og De Forenede Arabiske Emirater er gået forbi Danmark i måling om konkurrenceevne.
Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø
Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø
AF RITZAU

Danske virksomheders muligheder for at konkurrere med sine konkurrenter i andre lande er fortsat i den øvre ende af en årlig måling fra den schweiziske handelsskole IMD.

Men målingen for 2019 viser dog et lille fald fra året før. I 2018 lå Danmark nummer seks. I år er Danmark endt som nummer otte ud af 63.

Den endelige liste er et resultat af en række faktorer. Danmarks scorer rigtig højt inden for områder såsom lav korruption, velfungerende retssystem, uddannelse og sundhed.

Til gengæld bøvler danske virksomheder ifølge IMD mere med skattepolitikken, mængde af ledige og prisniveauet end mange af sine udenlandske konkurrenter.

Målt op imod sidste år rangerer Danmark højere på den faktor, der hedder "Arbejdsmarkedsforhold, udenlandsk arbejdskraft, løn og arbejdstid," selv om der stadig er 20 lande foran Danmark.

Til gengæld falder Danmark på det parameter, der hedder "offentlige finanser". Det er et udtryk for statens økonomi.

Danmark er placeret over Norge, Sverige og Tyskland. Over Danmark er tre europæiske lande - herunder Holland. Også USA, De Forenede Arabiske Emirater og de to asiatiske lande Singapore og Hong Kong er over Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også