PolicyWatch

Danske Mediedistributører: "Spild af skattekroner" hvis museer driver ny tv-kanal

Formand for Danske Mediedistributører blander sig i debatten om udbuddet af en ny public service-tv-kanal. Han mener, det vil være spild af penge at lade konstellation af museer stå for driften, men at en anden aktør er oplagt til at søsætte kanalen.

Foto: PR/Waoo

En ny tv-kanal skal fra april næste år sende og producere public service-tv med især dansk kultur som omdrejningspunkt. Til finansiering af kanalen får kanalen 50 mio. støttekroner fra staten om året, som skal dække bl.a. 18 timers dagligt tv. Dén opgave har blandt andre en konstallation af danske museer allerede meldt ud, at den er klar til at varetage. Men skulle det blive en realitet, vil det være "spild af skattekroner", lyder det fra Jørgen Steensgaard, formand for Danske Mediedistributører og adm. direktør for tv-distributøren Waoo, i et debatindlæg på Altinget.

"Ambitionen er al ære værd, men selv om seerinteressen for antikviteter og danmarkshistorie i tv er pæn, vil det være spild af en halv milliard skattekroner at overlade det til museerne at forsøge at opbygge en tv-station," skriver han i indlægget, hvor han henviser til, at der i dag er over 20 dansksprogede tv-kanaler, der drives af professonelle broadcastere, så den nye tv-kanal vil få det "vanvittigt svært" i markedet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier