PolicyWatch

Skattekontrollen med små virksomheder er faldende

Skattemyndighederne er blevet mindre flittige, når det kommer til at besøge små og mellemstore virksomheder for at finde ud af, om de betaler den rigtige skat. Det får kritik fra Socialdemokratiet.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V). | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Det er blevet lidt nemmere for mindre virksomheder i Danmark at flyve under skattemyndighedernes radar.

Antallet af små- og mellemstore virksomheder, der blev kontrolleret af skattemyndighederne, er faldet med knap 20 procent fra 2015 til 2017. Dermed fik 23.578 virksomheder besøg af skattevæsenet i 2017.

Det viser nye tal, som skatteminister Karsten Lauritzen (V) har sendt til Folketinget, skriver A4 Nu.

Socialdemokratiets skatteordfører, Jesper Petersen kalder udviklingen for "stærkt kritisabelt."

"Der er jo brug for det stik modsatte. Vi ved, at op mod 10 procent af virksomhederne bevidst snyder med betaling af skat og moms, og det her sender et klart signal til dem om, at de ikke behøver at frygte noget. Det er dybt uheldigt," siger Jesper Petersen til A4 Nu.

I et svar til Folketingets Skatteudvalg skriver Karsten Lauritzen, at regeringen med finanslovsaftalen for 2018 afsatte 400 mio. kr. over en fire-årig periode til at styrke skattevæsnets kontrol med små- og mellemstore virksomheder.

"Der er i de seneste år afsat væsentlige ressourcer og igangsat en lang række initiativer for at styrke skatteforvaltningen," skriver ministeren.

"Det kan være i form af digitale stopklodser, kampagner eller regnskabskontrol. Derfor mener jeg, at et isoleret fokus på kontrolprojekter er for ensidigt. Kontrol kan ikke stå alene, hvis vi skal sikre korrekt skattebetaling fra virksomhederne," fortsætter Karsten Lauritzen.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier