PolicyWatch

Efter skarpe trusler i valgkampen: Finanslobby skal charmere nye magthavere fra svært udgangspunkt

Efter en valgkamp, der bød på krav om nye regninger og yderligere regulering til finanssektoren, står branchen over for en stor lobbyopgave. Men det bliver svært, da sektorens omdømme hænger i laser, og fordi det er sværere at overbevise politikere til venstre for midten om sektorens dagsorden, lyder det fra flere sider. FinansWatch ser i ny serie nærmere på lobbyisme i finanssektoren.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Selv om der endnu mangler at blive præsenteret en ny regering, har støvet så småt lagt sig efter en fire uger lang valgkamp – en valgkamp, hvor den finansielle sektor måtte lægge ryg til en række forslag fra især rød blok, som har varslet øget beskatning og mere regulering af branchen.

Hvorvidt og hvordan de mange forslag om eksempelvis en årlig ekstraregning på 1,5 mia. kr. til bankerne eller den såkaldte transaktionsskat bliver virkelighed og udmønter sig i praksis, står på nuværende tidspunkt hen i det uvisse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier