PolicyWatch

Danfoss-topchef til ny regering: Gør noget ved økonomien

Verdensøkonomien er under pres flere steder fra, og det kommer til at kræve en særlig indsats fra den nye regering, mener Kim Fausing, der er topchef i Danfoss.

Foto: PR Danfoss

Der er pres på verdensøkonomien fra flere sider i øjeblikket. Handelskrige, brexit og aftagende vækst kan bøje de globale konjunkturer nedad, og det giver den kommende regering en særlig opgave.

Sådan siger Kim Fausing, der er adm. direktør i Danfoss, i et interview med Berlingske.

"De seneste par år har der været skyer på den økonomiske himmel. Hvis der sker noget nu, så er det, at skyerne er blevet sortere, og at de mørke skyer trækker sig sammen. Indtil nu er det gået okay i Europa og USA, men Kina har haft visse udfordringer. Men udsigterne er blandede, og det tror jeg, at man skal tage bestik af. Vi mærker det ved, at vi er nede i et andet vækstmomentum nu, end vi har været tidligere. Det vil ikke overraske os, hvis den kommende tid bliver mere turbulent," siger han.

Han ærgrer sig blandt andet over, at den nye regering har tænkt sig at indføre en arveafgift, og han opfordrer til, at regeringen sørger for at give gode rammevilkår for de danske virksomheder, så virksomhederne kan bidrage til samfundet og dermed til velfærden.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier