PolicyWatch

Aalborg Portland om klimamål: Regeringens udmelding er en stor udfordring for cement- og betonbranchen

Det bliver en stor opgave for cementbranchen at hjælpe med at reducere CO2-udslippet i Danmark med 70 pct. i 2030. Sådan lyder det fra cementfabrikken Aalborg Portland.

Cementfabrikken Aalborg Portland. | Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Der skal bruges krasbørstige metoder, hvis det skal lykkes med en markant reduktion af CO2-udslippet i cementbranchen.

Det vurderer Michael Lundgaard Thomsen, managing director i Aalborg Portland, over for Information.

"Vi havde oprindeligt sagt, at vi omkring 2050, måske før det, kunne fjerne 70 procent af den CO2-udledning, vi har i dag. Regeringens udmelding er en stor udfordring for cement- og betonbranchen. For der er ikke langt til 2030," siger Michael Lundgaard Thomsen til avisen.

Han påpeger, at Aalborg Portland, der står for 2 pct. af det danske CO2-udslip, kan reducere CO2-udslippet hurtigere, hvis der er vilje til at betale en højere pris for virksomhedens produkter::

"Om vi når det i 2030 eller 2040 bliver svært at sige. Det kommer an på, hvor hurtigt omstillingen går, og hvor villige kunder og slutbrugere er til at betale merprisen for grønne produkter," siger Michael Lundgaard Thomsen.

Den nye S-ledede regering har i det forståelsespapir, der er lavet sammen med Enhedslisten, SF og De Radikale, givet udtryk for, at Danmarks udledning af drivhusgasser skal reduceres med 70 pct. i 2030 i forhold til niveaeuet i 1990.

"Det er et meget ambitiøst mål, og det bliver særlig svært at nå den sidste del af målet fra 65 pct. til 70 pct. Det vil kræve virkemidler, vi endnu ikke kender og derfor en tæt involvering af Klimarådet og andre eksperter for at nå i mål," står der i forståelsespapiret.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier