PolicyWatch

Ørsted har givet staten en gevinst på 80 milliarder på tre år

Siden Ørsteds børsnoteringen i 2016 er aktien steget 150 pct. - et kurshop, der har indbragt den danske stat 80 mia. kr., skriver DR.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Energiselskabet Ørsted har, siden selskabets børsnoteringen i 2016, indbragt den danske stat, der ejer halvdelen af Ørsted, en gevinst på 80,7 mia. kr.

Det skriver DR, der oplyser, at energiselskabet i dag er 265,7 mia. kr. værd, hvilket svarer til en aktiestigning på 150 pct. fra børsnoteringen.

"Den ret voldsomme vækst i Ørsted betyder rigtigt meget for statsregnskabet. Faktisk er Ørsted en af de helt store årsager til, at vi har en finansiel nettoformue i staten, altså at vi ejer flere penge, end vi skylder væk," siger Søren V. Kristensen, der er chefanalytiker i Sydbank, til DR.

Den danske stats aktiebeholdning i energiselskabet har nu rundet 133 mia. kr., mens den danske stats nettoformue ligger på 25,8 mia. kr.

Norlys-topchef: Radius er ikke på vores radar lige nu

Infrastrukturpakke skal forhandles forfra

Økonomer lægger dommedagsprofetier i graven – intet tyder på overophedning af arbejdsmarkedet

PKA-direktør klar til at løfte ny regerings grønne ambitioner 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier