PolicyWatch

Energibosser kræver mindre kontrol i ny energispareordning

De fire store brancheorganisationer frygter et massivt kontrolapparat i de sidste år af den udskældte energispareordning. Omkostninger til indberetninger og administration kan eksplodere, advarer direktør Kim Mortensen i Dansk Fjernvarme.

Foto: Steen Brogaard/Dansk Fjernvarme

Den stærkt udskældte energispareordning for snyd og misbrug har fået forlænget sin levetid til og med 2020 i et nyt format, men de sidste to år kan blive en jungle af indberetninger, administration og andre kontrolfunktioner, der i værste fald kan koste energiselskaberne mere end selve energispareindsatsen.

Det er i hvert fald, hvad de fire store brancheorganisationer i sektoren frygter kan blive resultatet i de sidste to år, inden ordningen løber ud, og som de i et fælles høringssvar til Energistyrelsen ikke lægger det ringeste skjul på. Og det er især den offentlige forbrugervagthund i Forsyningstilsynet, der med skærpet nidkærhed og en mere offensiv rolle adfærd over for selskaberne og ordningen, som alle har betalt til via deres energiforbrug på regningen , som branchen er yderste betænkelig ved.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier