PolicyWatch

Vinden slår tilbage mod varmen: Plat udfald

Dansk Fjernvarme fejllæser forslag om øget elektrificering af varmesektoren, mener Wind Denmark, der erklærer sig overrasket over, hvad de ser som fjernvarmens modstand mod varmepumper.

Foto: Ina Fassbender/Reuters/Ritzau Scanpix

Esbjergværket er endnu engang blevet genstand for en ophidset diskussion. Denne gang dog ikke mellem ejeren, Ørsted, og kunden, Din Forsyning, men mellem de to interesseorganisationer Wind Denmark og Dansk Fjernvarme.

Anledningen er vindindustriens forslag om fastsættelse af krav om, at en andel af produktionen skal komme fra el ved nye varmeinvesteringer. Noget der skulle forhindre investeringer i "blågrøn" biomasse blandt andet på Esbjergværket. I første omgang satte forslaget dog mest af alt stød til fjernvarmeindustrien, der i et atypisk kontant svar skød ideen eftertrykkeligt ned.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier