Energibranchen vil have lovgivning om biomasse

De to store brancheorganisationer, Dansk Energi og Dansk Fjernvarme, ser gerne regler og lovgivning, så der kommer en politisk retning for den bæredygtige biomasse.
Foto: Ditte Lysgaard Holm/IND
Foto: Ditte Lysgaard Holm/IND
AF OLE ANDERSEN, ENERGIWATCH

Al biomasse bør omfattes af lovkrav om bæredygtighed, mener de to brancheorganisationer Dansk Energi og Dansk Fjernvarme.

"Alt træ, der bruges som biomasse til energi, skal komme fra skov, der ikke bare er bæredygtigt drevet. Det  skal være certificeret bæredygtigt, så det er et dokumenteret og fuldgyldigt skridt på vejen i den grønne omstilling væk fra kul," skriver de i en fælles pressemeddelelse.

Dansk Energi og Dansk Fjernvarme hilser det velkomment, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) vil undersøge, hvordan det sikres, at den biomasse, der bruges i Danmark, er bæredygtig. Det sagde ministeren forleden til ugebrevet Mandag Morgen.

"Vi har en frivillig brancheaftale, der stiller vidtgående krav for dokumentation af, at den biomasse, man anvender i Danmark, er bæredygtig. Men vi ser gerne regler og lovgivning, så der kommer en politisk retning for den bæredygtige biomasse," siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Kim Mortensen, adm. direktør i Dansk Fjernvarme, peger på, at den frivillige brancheaftale om biomasse har eksisteret i fem år, og at det i løbet af den korte tid er blevet muligt for offentligheden at se dokumentation for, at den biomasse, der anvendes i danske kraftvarmeværker, er bæredygtig.

Storleverandør af træflis: Begrænset afgift er ikke en bekymring 

"Branchen har selv taget ansvar for at kunne dokumentere, at biomassen er bæredygtig og derfor et skridt på vejen i den grønne omstilling. Men nu er tiden kommet til, at myndighederne bør se på, om der skal stilles krav om, at al biomasse er certificeret bæredygtigt," siger Kim Mortensen.

Begge understreger, at brug af biomasse i den danske energibranche har været helt nødvendig for at opfylde en politisk beslutning i Energiaftalen fra 2012 om ikke længere at brænde kul af i danske storbyers kraftvarmeværker. Det mål er tæt på at være nået efter blot syv år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også