PolicyWatch

Virksomhed afviser regeringens løsning på problemer med arveafgift

Ideen om at kunne flytte sin virksomhed over i en fond for at undgå arveafgiften falder ikke i god jord hos en virksomhed.

Industrivirksomheden AVK er ikke tilfreds med regeringens løsning på problemerne med en højere arveafgift. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/Ritzau Scanpix

Ejerne af mange familieejede virksomheder har været vrede over, at den socialdemokratiske regering vil flytte arveafgiften tilbage på 15 pct., hvor den tidligere har været, til de nuværende 6 pct.

Socialdemokraterne har derfor foreslået, at man kan lægge sin virksomhed over i en fond skattefrit og dermed undgå arveafgiften. Det afviser en virksomhed dog over for Berlingske.

"Hvis man putter virksomheden i en fond, er udfordringen, at man skal give slip på virksomheden. Det betyder, at ejerfamilien er uden indflydelse på den videre drift. Hvem vil det? Det er vel de færreste, der vil give deres hus videre til kreditforeningen, når det er købt og betalt," siger Jacob Kjær, der lige nu er chefjurist og bestyrelsesformand for den østjyske ventilproducent AVK.

Problemet er, at fondsreglerne i Danmark er skruet sådan sammen, at familien ikke må have et flertal i bestyrelsen, og det vil i praksis betyde, at familien derfor afgiver kontrollen.

Skatteminister Morten Bødskov (S) skriver til Berlingske, at regeringen stadig er i gang med at udforme sit forslag til, hvordan man kan overdrage virksomheder til fonde.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier