Apple deler i porten med Trump - og lover produktion i USA

Koncernen har mandag annonceret, at dens nye Mac Pro-computer skal samles i Texas i USA.
Foto: Kena Betancur / AFP / Ritzau Scanpix
Foto: Kena Betancur / AFP / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Amerikanske Apple har af de amerikanske myndigheder fået godkendt, at ti forskellige komponenter bliver undtaget fra handelstold, når de importeres fra Kina, og derfor har æblekoncernen mandag annonceret, at dens nye Mac Pro-computer skal samles i Texas i USA.

Det skriver Bloomberg News.

Med undtagelserne undgår Apple at skulle betale 25 pct. told på komponenter som omfatter processorer, strømelementer og computerkasse.

Apple oplyser også, at den nye Mac Pro, som skal produceres på samme fabrik, hvor modellen fra 2013 blev samlet, vil have 2,5 gange flere dele, målt på værdien, produceret i USA end i den forrige model.

Meldingen kommer efter forlydender om, at Apple ellers ville flytte hele produktionen af Mac Pro til Kina på grund af tarifferne.

Tim Cook, der er topchef i Apple, har imidlertid mødtes med mange repræsentanter for administrationen i USA for at undgå told på sine produkter. Det har dog ikke hele tiden set ud til at blive nogen form for succes.

"Apple vil ikke få toldundtagelser, eller lettelser, til Mac Pro-dele, som er lavet i Kina. Lav dem i USA, ingen tariffer!," skrev Donald Trump i et tweet tilbage i juli, men han blødte dog senere op og fortalte journalister, at man ville "finde ud af det".

Apple har imidlertid ikke fået godkendt ansøgninger om undtagelse fra told på fem andre produkter. I starten af september blev der lagt 15 pct. told på Apple Watch, Airpods og iMac-coputere. Koncernens iPhone, som samles i Kina, vil efter planerne blive pålagt told på 15 pct. til december.

Apples aktie stiger mandag med 0,7 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også