PolicyWatch

"Personsammenfald i elkoncerner skriger til himlen"

Store erhvervsinteresser i landbruget og fødevareindustrien og blandt de mindre virksomheder, der taler om overvældende personsammenfald i branchen, retter en hård kritik mod den nuværende kontrol med landets elkoncerner.

Foto: Thomas Borberg

Landets elkoncerner med både monopolforretning i kraft af deres elnet og kommercielle aktiviteter med elhandel under samme tag læner sig op ad et indgreb, hvis flere kritiske og endnu ikke offentliggjorte rapporter om det omfattende personsammenfald i energivirksomhederne lægges til grund.

Analyser gennemført af den offentlige kontrolmyndighed i Forsyningstilsynet og konsulentvirksomheden Implement konkluderer, at den nuværende lovgivning kun i begrænset omfang sikrer vandtætte skotter mellem de offentligt bevilgede monopolaktiviteter og de kommercielle forretninger, hvor koncernerne skal konkurrere på almindelige markedsvilkår.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier