Erhvervsledere frygter høje skatter og afgifter under S-regeringen

Der er lav tillid til regeringen fra erhvervslivets side, viser en ny måling fra Pwc. Størstedelen af de adspurgte ledere ser samtidigt "for høje skatter og afgifter" som den største trussel mod dansk økonomi.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

To tredjedele af i alt 400 adspurgte erhvervsledere svarer i en ny undersøgelse, at de har lav eller slet ikke tillid til, at den nye regering vil skabe gode betingelser for erhvervslivet de kommende år.

Det viser en ny måling fra Pwc, som er lavet forud for, at regeringen for nyligt præsenterede sit udspil til en kommende finanslov.

"Det vækker bekymring i dansk erhvervsliv, når der skabes usikkerhed om virksomhedernes rammevilkår, herunder udsigten til en øget arveafgift," udtaler Mogens Nørgaard Mogensen, adm. direktør og senior partner i Pwc i en pressemeddelelse.

"Det er med til at stække investeringslysten i en tid, hvor vi tværtimod har behov for at øge incitamentet til at investere, da det er med til at holde dansk økonomi i gang og skabe danske arbejdspladser."

To ud af tre af de adspurgte ledere ser "for høje skatter og afgifter" som den største trussel mod dansk økonomi, mens frygten for højere administrative byrder tager andenpladsen. Derudover har 70 pct. af lederne i de større virksomheder ikke tillid til, at regeringen vil forberede økonomien, hvis der skulle komme en ny nedtur.

"Dansk økonomi står over for reelle udfordringer på grund af handelskrig, brexit, dårlige tyske takter og global afmatning. Det er derfor bekymrende, at der ikke er den store tiltro blandt erhvervslederne til, at regeringen vil arbejde for at forhindre en afmatning af dansk økonomi," udtaler Mogens Nørgaard Mogensen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også