PolicyWatch

DI-formand i opråb til virksomheder: "Vi er nødt til at gøre vores stemme gældende"

Virksomheder skal engagere sig mere i samfundsdebatten, hvis de vil blive hørt i diskussioner om fremtiden, mener DI-formand, Lars-Peter Søbye: "Vi kan ikke læne os tilbage og vente på, at vi kan reagere på noget politikere eller embedsmænd finder på."

"Når vi kigger ud i verden, så mangler der stærke, konstruktive ledere, der kan samle os om en fælles retning," udtaler Dansk Industris formand og adm. direktør i rådgivningsvirksomheden COWI, Lars-Peter Søbye. | Foto: Jens Dresling

Forventer Danmarks virksomhedsledere at blive inviteret med til samtaler om fremtiden, må de også engagere sig mere i samfundsdebatten. Sådan lyder meldingen fra Dansk Industris formand og adm. direktør i rådgivningsvirksomheden COWI, Lars-Peter Søbye.

I et nyhedsbrev fra Dansk Industri udtaler formanden, at han oplever, særligt de unge medarbejdere i COWI vil have, at virksomheden engagerer sig i samfundsdebatten – særligt i spørgsmålet om klimaforandringer.

Han peger på, at danske virksomheder kan vise vejen for Danmark og verden, når det kommer til netop klimaudfordringerne.:

"Det er utroligt komplekse problemstillinger, vi står over for, og derfor er det også kontraproduktivt, hvis vi samler os om ledere, som ganske vist taler i klare budskaber, men som slet ikke tager højde for den kompleksitet."

Det kræver samtidigt, at lederne optager sig i samfundsdebatten og deres stemme gældende over for politikere og offentligheden, siger han.

"Hvis vi som virksomhedsledere skal forvente at blive inviteret med til samtaler om, hvordan fremtiden skal formes, kan vi ikke læne os tilbage og vente på, at vi kan reagere på noget politikere eller embedsmænd finder på."

"Vi skal frem i bussen og vise vejen. Og det er vores eget ansvar, at vi får fortalt det på en måde, så vi både bliver hørt og forstået."

Meldingen kommer oven på, at Dansk Industri har lanceret sin 2030-plan, som blandt andet skal reducere Danmarks CO2-udledning med mindst 65 pct. og løfte velstanden i Danmark med mindst 110 mia. kr. inden 2030.

"Nu har DI lavet en plan, der sætter nogle meget ambitiøse mål for sænkningen af Danmarks CO2-udledning. Nu er det så især op til os virksomheder at vise, at vi kan levere på den. Kan vi ikke det, mister vi befolkningens tillid," udtaler Lars-Peter Søbye.

Canadisk valg hjælper dansk erhvervsliv med WTO-kamp mod Trump

Bødskov går efter bredt forlig om arveafgift: Radikale står fast på sine betingelser 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier