PolicyWatch

Lovkrav om lav varmepris spærrer for geotermi med A.P. Møller

"Lige nu har vi ikke nået det, der hele tiden har været udgangspunktet i forhandlingerne med A.P. Møller Holding," siger varmechef Bjarne Munk Jensen i Aarhus Kommune.

Foto: Jens Dresling

Hovedkravet i den danske varmeforsyningslov om, at en køber af fjernvarme altid skal indkøbe varme til den pris, der er lavest for forbrugerne, blokerer lige nu for, at Aarhus Kommune og investeringsselskabet A.P. Møller Holding kan indgå en 30-årig aftale om geotermisk varme.

"Varmeforsyningsloven er en forbrugerbeskyttelse, og den er relativt klar på det her område. Vi kan ikke bare vælge noget, der er dyrere, end det billigst mulige alternativ. Og lige nu har vi ikke nået det, der hele tiden har været udgangspunktet for A.P. Møller Holding i forhandlingerne. Nemlig at geotermi skal være konkurrencedygtigt med varme fra et biomassefyret kraftvarmeværk," siger Aarhus Kommunes chefforhandler, varmechef Bjarne Munk Jensen:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier