Netto-direktør: Ledige akademikere kan gøre karriere hos os

Mange ledere i Netto begyndte karrieren på gulvet, påpeger Nettos direktør. 
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Ledige akademikere bør ikke bruge et Netto-job til at vente, men til at gøre karriere. Nettos direktør Michael Løve forstår ikke, hvorfor et job i Netto bliver brugt af beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) som en god idé for ledige akademikere, mens de leder efter drømmejobbet.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie LinkedIn.

"Et job i Netto er åbenbart blevet eksemplet på den type job, ledige skal tage, imens de venter på det "rigtige" job," skriver han.

"Når jeg kigger rundt om bordet til ledermødet i Netto er cirka halvdelen af teamet folk, som startede på gulvet i en butik og nu sidder med i ledelsen af en virksomhed, som omsætter for mange milliarder."

Fredag fortalte Peter Hummelgaard Berlingske, at ledige akademikere ikke skulle føle sig for fine til at sidde i kassen i Netto.

Coop, der ikke driver Netto men Irma, Brugsen og Kvickly, oplyste prompte, at dens kæder mangler masser af ansatte.

Ifølge informationsdirektør Jens Juul Nielsen var det intet problem, hvis akademikere tog en stilling og sagde op kort efter, fordi de havde fundet et job, der passede til deres uddannelse.

Michael Løve skriver, at han har stor respekt for jobsøgende, der har taget et arbejde, mens de er ledige. Men han forstår ikke, hvor Netto ikke lige så godt kunne være det drømmejob.

"Det faktisk svært at blive en dygtig butiksmedarbejder, men man kan gøre en kæmpe forskel og karrieremulighederne er fantastiske. Det er vel et godt udgangspunkt for et drømmejob," skriver han.

Netto er en del af Salling Group, der også driver kæderne Føtex og Bilka.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også