PolicyWatch

Danske pensionsselskaber holder fast i kinesiske statsobligationer

Danske pensionsselskaber investerer fortsat i kinesiske statsobligationer, til trods for at Kina igen er i søgelyset for internering og overvågning af et etnisk mindretal.

Adm. direktør i MP Pension, Jens Munch Holst | Foto: PR/MP Pension

De danske pensionsselskaber afholder sig ikke fra at investere i kinesiske statsobligationer, til trods for at landet er kommet i søgelyset for at internere og overvåge det muslimske mindretal uighurerne i Xinjiang-provinsen. Det skriver Børsen.

"I MP Pension ser vi med stor bekymring på de oplysninger, der er kommet frem om internering af det muslimske mindretal i Kina. At Kina på flere fronter overtræder menneskerettigheder er velkendt, og et dilemma vi som investorer må forholde os til. Omvendt er Kina et enormt marked, som vi ud fra investeringsmæssige perspektiver og af hensyn til vores medlemmers pensioner desværre ikke på nuværende tidspunkt kan fravælge," skriver adm. direktør i MP Pension, Jens Munch Holst, i en mail til Børsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier