PolicyWatch

Microsoft-boss: Der mangler gode idéer – ikke finansiering

Det lave renteniveau har ikke øget investeringslysten hos erhvervslivet. Det skyldes, at der ganske enkelt mangler gode investeringsprojekter, mener topchefer hos Microsoft, Danske Bank og ATP.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Man skulle tro, at det lave renteniveau ville betyde, at erhvervslivets lyst til at låne penge var stor, men det er ikke tilfældet. Årsagen er, at der simpelthen mangler gode idéer, mener Marianne Dahl, der er direktør for Microsoft i Vesteuropa

Det skriver Børsen.

Microsoft-direktøren bakkes op af Danske Banks finansdirektør Jacob Aarup-Andersen og ATP's topchef Bo Foged. De mener alle, at der pt. mangler gode investeringsprojekter.

"Det er egentlig lidt begrænset, hvad der er af rigtig gode idéer derude. Der er en unik mulighed for at grundlægge noget godt, og den ser jeg bare ikke rigtig blive grebet," siger Marianne Dahl til Børsen.

Marianne Dahl peger også på, at de lave renter har en negativ betydning for Microsoft. Tidligere kunne det store selskab tilbyde kunderne finansiering i forbindelse med en handel, men da der i dag ikke er nogen kunder, der har brug for finansiering, har Microsoft ikke længere den konkurrencefordel.

Staten henter milliardbeløb på boligejeres rentegevinst

Erhvervsminister Simon Kollerup er jokeren i spillet om en ny – og dyrere – dankortaftale 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier