PolicyWatch

DSB vil vriste sig fri af statslig støtte gennem udvikling af 1 mio. kvm byggegrunde

En af landets største statslige aktører DSB har identificeret over 1 mio. kvm. areal i virksomhedens portefølje, der på sigt kan udvikles, skriver mediet Insidebusiness. Håbet er, at ejendomsudvikling bliver et skridt på vejen mod at frigøre sig fra økonomisk støtte fra staten.

DSB har omkring en million kvadratmeter i sin ejendomsportefølje, der kan udvikles. | Foto: PR

DSB har i alt identificeret over 1 mio. kvm i virksomhedens ejendomsportefølje, som på sigt kan udvikles og omdannes til enten boliger eller erhvervsbyggeri, fremgår det af et fortroligt salgsprospekt, som mediet Insidebusiness er i besiddelse af.

DSB's rejse udi livet som projektudvikler blev gjort mulig i maj 2019, da en lovændring vedtaget af Folketinget, trådte i kraft.

Entréen på det danske ejendomsmarked, der efterhånden i flere år har været brandvarmt, skal hjælpe DSB i jagten på at frigøre sig fra statsstøtte, skriver Insidebusiness.

"Historisk set har DSB altid solgt grunde fra, betinget af en ny lokalplan, men lovændringen giver os mulighed for at tage et skridt videre ind i værdikæden og være medejer af de færdige projekter sammen med eksempelvis pensionskasser, entreprenører eller ejendomsfonde. For os er det et naturligt skridt, da DSB har et ønske om, at kunne gøre sig fri af subsidie fra 2030, og her kan de potentielle indtægter for ejendomsudvikling bidrage," siger Søren Beck-Heede, salgs- og projektudviklingschef i DSB Ejendomsudvikling, til mediet.

For os er det et naturligt skridt, da DSB har et ønske om, at kunne gøre sig fri af subsidie fra 2030.

Søren Beck-Heede, salgs- og projektudviklingschef,DSB Ejendomsudvikling

Ifølge Insidebusiness er DSB netop nu i forhandlinger med en række potentielle købere, der skal være med til at udvikle området bag Københavns Hovedbanegård ved Carsten Niebuhrs Gade 10, som EjendomsWatch første gang skrev om i juni 2019. Det bliver DSB's allerførste projekt, hvor man selv tager aktiv del i byggeprocessen.

Daværende underdirektør i DSB Ejendomme Jes Transbøl fortalte i juni, at man forventede, at projektet kan stå klar i 2023.

Projektet, der ifølge Insidebusiness er navngivet Projekt Downtown, forventes at have en samlet værdi på over en halv milliard, og, som EjendomsWatch skrev i juni, kommer et samarbejde til at fungere sådan, at DSB leverer byggeretterne, og investorerne bidrager med kapital – ifølge Insidebusiness ved at købe sig ind i et fælles selskab for omkring 150 mio. kr.

Projektet skal bestå af ca. 11.000 kvm private boliger, ca. 8000 kvm almene boliger, og ca. 5000 kvm kontor, og ca. 1000 kvm detail. Jagten på investorer er foregået i samarbejde med Catella Corporate Finance.

(Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, EjendomsWatch)

Kritik af DSB-lovændring: Det er potentielt opgavetyveri

Samuelsen sår tvivl om spritny kommission: Offentlig slankekur kan betale grønne biler 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier