PolicyWatch

Pensionsselskaber kalder boligudspil for et skridt bagud

Resultatet af en strammere boligreguleringslov kan give færre investeringer fra pensionsbranchen, lyder det fra PKA's investeringsdirektør. PFA stemmer i.

Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør hos PKA Pension. | Foto: Gregers Tycho / Jyllands-Posten

Boligministerens udspil til forhandlingerne om en ændring af boligreguleringsloven har givet anledning til meget forskellige reaktioner fra de berørte aktører på det danske ejendomsmarked.

I pensionsbranchen er der bekymrede miner, hvor Michael Nellemann Pedersen, investeringsdirektør hos PKA, kalder udspillet et tilbageskridt, skriver mediet Bloomberg, der har talt med direktøren og flere i den danske pensionsbranche.

For selvom en stramning af lovgivningen er tiltænkt kortsigtede investorer, hvor man i særlig grad tager sigte på Blackstone og andre kapitalfonde, så vil det også påvirke de investeringer, pensionsselskaberne lægger i danske ejendomme, lyder det.

Især forslaget om at man som investor først må renovere med lovens paragraf 5, stk. 2, når der er gået 10 år efter købet af en ejendom, giver rynker i panden hos pensionsselskaberne.

"Vores fremtidige indtægt vil ikke blive påvirket, men hvis vi sælger ejendommene vil de få en mindre værdi for køberen, fordi den nye ejer vil stå over for disse restriktioner," siger Michael Nellemann Pedersen til mediet.

Han mener, at resultatet af en strammere lovgivning i sidste ende kan blive, at pensionsbranchen i det hele taget vil investere meget mindre i ældre ejendomme i Danmark.

Over for Bloomberg siger PFA-direktør Michael Bruhn, at udspillet rammer for bredt i stedet for "branchens brodne kar."

"Det svarer til at gøre det ulovligt at køre på cykel, blot fordi én kører over for rødt," siger han.

Forhandlingerne i Transport- og Boligministeriet fortsatte torsdag aften, hvor Kaare Dybvad Bek (S) præsenterede sit udspil for Folketingets Boligudvalg.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, EjendomsWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier