Topchefer varsler lav jobvækst trods positivt syn på fremtiden

Der er større tilbageholdenhed over for nyansættelser i de danske virksomheder, end der var for to år siden. Det viser en rundspørge fra Berlingske.
Foto: Stine Bidstrup/IND
Foto: Stine Bidstrup/IND

Slevom danske topchefer ser mere optimistisk på fremtiden, er der ikke langt an til en jobfest i de danske virksomheder. Det skriver Berlingske på baggrund af en rundspørge blandt landets topledere.

25 pct. af i alt 188 topchefer svarer, at de forventer, at antallet af ansatte i Danmark vil falde i de kommende tre måneder. 26 pct. forventer et stigende antal ansatte.

Når man sammenligner med svarene for to år siden, har tilgangen altså ændret sig markant, skriver Berlingske. I 2017 var optimismen høj, og kun ni pct. af de adspurgte forventede færre ansatte. 34 pct. svarede derimod, at de forventede at få flere nye medarbejdere.

"Den internationale økonomi er fortsat særdeles skrøbelig. Brexit eller handelsstridigheder kan lynhurtig få forventningerne til at vende igen. Vi bevæger os på en knivsæg og vil gøre det de kommende måneder," direktør i Dansk Industri Kent Damsgaard til Berlingske.

Debat: Erhvervsfremmeindsatsen skal have ro –næste skridt er bedre sammenhæng

Erhvervslivets organisationer roser ambitionsniveauet i klimalov 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også