PolicyWatch

Dansk Byggeri afviser CO2-krav i lokalplaner i KL's klimaudspil

Dansk Byggeri vender tommelfingeren opad til stort set alle KL's klimaanbefalinger inden for bygge og anlæg, men at skrive krav ind i lokalplanerne vedrørende CO2-aftryk synes direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, ikke er en god idé.

"At bruge lokalplanerne som innovationsgrundlag er forfejlet," siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen. | Foto: PR / Ricky John Molloy / Dansk Byggeri

Det er en buket med meget få torne, som Kommunernes Landsforening  onsdag lancerede på klimaområdet, lyder det fra erhvervs- og arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri. I alt 48 klimaanbefalinger blev lagt frem, hvoraf syv fokuserede direkte på byggeri og anlæg.  

"KL's medlemmer, kommunerne, har en vigtig rolle, dels som landets samlet set støreste ejendomsbesidder, men ikke mindst i rollen som foregangsbygherrer. Og i den forbindelse synes vi, at KL's udspil er et godt og rettidigt bidrag til det aktuelle arbejde i de 13 klimapartnerskaber, som regeringen har nedsat," siger direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier