PolicyWatch

R vil have gamblinglov til gennemsyn

Spillereglerne for den danske gamblingindustri er for uklare, lyder den overordnede kritik fra branchen. Nu vil De Radikale se på reglerne. "Vi skal være sikre på, hvordan spilleselskaberne skal arbejde med kundeloyalitet," lyder det fra ordfører.

Foto: Jens Dresling

Reglerne er "uklare" og "meget vanskelige at sætte i anvendelse". Fra 1. januar trådte en nye regler i kraft, som blandt andet skulle rette på den danske spilbranches brug af bonusordninger og VIP-programmer som led i arbejdet med kundeloyalitet. Med undtagelse af Danske Spil, kritiserer branchen dog de nye retningslinjer for ikke at være tilstrækkelig klare, skriver Børsen.

Konkret skal reglerne styre, hvilke niveauer af bonusser, der udbetales, forklarer direktør i sammenslutningen af online spiludbydere Doga, Morten Rønde til avisen. De nye regler er dog ikke til at omsætte i praksis, lyder kritikken, hvor direktøren samtidig efterlyser konkrete vejledninger i, hvordan reglerne skal fortolkes.

Hos De Radikale anerkender man problemstillingen, hvor skatteordfører Kathrine Olldag ønsker at se på reglerne.

"Det er et kæmpe paradoks, og det er en balance, som spilleselskaberne har haft vanskeligt ved at finde. I andre former for lovgivning er vi som politikere ikke bange for at definere skarpe og præcise retningslinjer for, hvad der ligger inden og uden for grænsen. Hvis reglerne er upræcise, synes jeg, at vi skal genbesøge lovgivningen. Vi skal være sikre på, hvordan spilleselskaberne skal arbejde med kundeloyalitet," siger hun til Børsen.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier