PolicyWatch

Advokatrådet bakker op om eftersyn af frihedsrettigheder

Intentioner om at gå de seneste årtiers centrale lovgivning efter i sømmene er en god ide, mener formand for Advokatrådet, Peter Fogh.

Peter Fogh, formand for Advokatrådet | Foto: PR.

Retssikkerhed og borgernes frihedsrettigheder er samfundets fundament, og det skal politiske forslag ikke ændre på.

Det mener Advokatrådets formand, Peter Fogh, som er positiv over for intentionen og nogle af tankerne bag en "frihedskommission", som Enhedslisten, SF, Radikale og LA foreslog onsdag. Idéen er at gennemgå, hvor retssikkerheden er skredet, og om der bør rettes op.

"Vi oplever, at frihedsrettighederne skrider som følge af lovgivning på flere områder. F.eks. på skatteområdet, det sociale område og det strafferetlige område. Det påvirker mange borgere og virksomheder, og derfor giver det mening at se bredere på problemstillingen, og sørge for, at en undersøgelse ikke bliver noget man kun ender med at bruge til at pege fingre ad hinanden politisk," siger Peter Fogh.

Formanden mener ikke nødvendigvis, at gennemgangen skal foretages af en kommission, men ifølge Fogh bør undersøgelsen have et bredere sigte end udelukkende at se på terrorrelateret lovgivning, som partierne foreslår.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier