Advokatrådet bakker op om eftersyn af frihedsrettigheder

Intentioner om at gå de seneste årtiers centrale lovgivning efter i sømmene er en god ide, mener formand for Advokatrådet, Peter Fogh.
Peter Fogh, formand for Advokatrådet | Foto: PR.
Peter Fogh, formand for Advokatrådet | Foto: PR.

Retssikkerhed og borgernes frihedsrettigheder er samfundets fundament, og det skal politiske forslag ikke ændre på.

Det mener Advokatrådets formand, Peter Fogh, som er positiv over for intentionen og nogle af tankerne bag en "frihedskommission", som Enhedslisten, SF, Radikale og LA foreslog onsdag. Idéen er at gennemgå, hvor retssikkerheden er skredet, og om der bør rettes op.

"Vi oplever, at frihedsrettighederne skrider som følge af lovgivning på flere områder. F.eks. på skatteområdet, det sociale område og det strafferetlige område. Det påvirker mange borgere og virksomheder, og derfor giver det mening at se bredere på problemstillingen, og sørge for, at en undersøgelse ikke bliver noget man kun ender med at bruge til at pege fingre ad hinanden politisk," siger Peter Fogh.

Formanden mener ikke nødvendigvis, at gennemgangen skal foretages af en kommission, men ifølge Fogh bør undersøgelsen have et bredere sigte end udelukkende at se på terrorrelateret lovgivning, som partierne foreslår.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også