PolicyWatch

Dansk Erhverv: Næste hovedprioritet må være at åbne for erhvervslivet

Når regeringen tager næste skridt i genåbningen af samfundet bør hovedprioriteten være at åbne for erhvervslivet, mener Dansk Erhverv.

Brian Mikkelsen er adm. direktør i Dansk Erhverv. | Foto: Olafur Steinar Gestsson//

Interesseorganisationen Dansk Erhverv opfordrer ifølge Børsen regeringen til at prioritere erhvervslivet, når man skal tage næste skridt i genåbningen af Danmark.

Ifølge adm. direktør Brian Mikkelsen sad rigtig mange virksomheder skuffede tilbage, da statsminister Mette Frederiksen (S) mandag annoncerede, at daginstutioner og de små klasser i folkeskolen bliver åbnet efter påske, mens hverken frisører, restauranter eller storcentre står til at slå dørene op i den nærmeste fremtid.

"Det signal, vi sender til regeringen, det er, at næste hovedprioritet må være at åbne mest muligt for erhvervslivet med al respekt for de anbefalinger, der ligger fra myndighederne," siger han til Børsen og tilføjer, at storcentre bør kunne åbne snart, så længe man følger sundhedsmyndighedernes anbefaling.

Brian Mikkelsen: "Vi opfordrer generelt bankerne til at oppe sig"

Erhvervslivet efterlyser mere hjælp 

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier