PolicyWatch

ATP vil ændre forretningsmodel: Danskernes pensionsopsparinger skal investeres med større risiko

5,2 mio. danskere vil fremover løbe en større risiko med deres pensionsopsparing, eftersom ATP, der er presset af lave renter, vil ændre forretningsmodel.

Foto: PR/ATP

ATP har planer om at ændre forretningsmodel, og det betyder, at 5,2 mio. danskere kommer til at løbe en større risiko med deres pensionsopsparinger, skriver Finans.

Det sker som følge af de lave renter, som presser pensionsselskabet.

I selskabets nuværende forretningsmodel investeres 80 pct. af danskernes løbende indbetalinger i sikre obligationer, som ikke giver noget afkast, mens de resterende 20 pct., der investeres med risiko, og som giver afkast, ikke har været nok til at inflationssikre danskernes ATP-pensioner, skriver mediet.

"Det her er en stor historie, fordi det vedrører alle danskeres opsparing. Det er positivt, at ATP ændrer forretningsmodel, for det giver ikke mening at fortsætte som hidtil, hvor 800 mia. kr. er placeret til 0 pct. i afkast," siger Jesper Rangvid, professor på CBS, der før har kritiseret ATP's nuværende forretningsmodel, til Finans.

Ændringen af forretningsmodellen kræver en godkendelse af Beskæftigelsesministeriet, som ATP's bestyrelse har indstillet til.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier