PolicyWatch

Hjulene snurrer trods restriktioner: Flere lastbiler på vejene i 2021

Trods corona-restriktioner kørte der flere lastbiler på vejene i januar og starten af februar 2021 i forhold til 2020. Glædeligt og udtryk for, at samfundet kører, lyder det fra Vejdirektoratet.

Foto: Per Rasmussen

Trods corona-restriktioner er antallet af lastbiler og godstransport på vejene højere i det meste af januar og den første uge februar i 2021 sammenlignet med 2020.

Det er en glædelig udvikling, pointerer Vejdirektoratet, der netop har offentliggjort tallene.

Det skriver Fagbladet 3F.

"Det er udtryk for, at hjulene snurrer. At der er gang i samfundets grundlæggende funktioner, som betyder, at industri, hospitaler og fødevarevirksomheder får leveret varer og forsyninger. Vi ved af erfaring, at når transporten stiger, så kører samfundet godt," siger projektleder i Vejdirektoratet Niels Moltved.

Tallene viser, at der er en nedgang i uge 1 i 2021, men derefter ligger antallet af lastbiler på vejene højere de efterfølgende fire uger sammenlignet med de samme uger i 2020.

I uge 2 i år var der to procent flere lastbiler på vejene. I uge 3 var der fire procent flere. I uge 4 fire procent flere, og i uge 5 lå lastbiltrafikken fem procent over samme uge i 2020.

Dermed fortsætter udviklingen fra 2020, hvor der trods hele og delvise nedlukninger af samfundet i perioder alligevel kørte lidt flere lastbiler på vejene end i 2019.

Alt i alt steg lastbiltrafikken på det samlede vejnet i 2020 år med knap 1 procent i forhold til 2019, viser tal fra Vejdirektoratet.

Trafikken med personbiler er derimod dykket kraftigt.

Direktoratets tal viser, at der i de første fem i uger af 2021 mangler cirka en tredjedel af personbilerne på vejene sammenlignet med 2020.

"Det fald er et udtryk for, at mange arbejder på hjemmearbejdspladser," siger Niels Moltved.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier