PolicyWatch

Pensionsselskaber ser behov for flere kvindelige bestyrelsesmedlemmer – få stiller krav til virksomheder

Danske pensionsselskaber er enige om, at der er mangel på kvinder i de danske bestyrelseslokaler. Det er dog et fåtal, som stiller krav ved bestyrelsesvalg i virksomhederne, skriver Børsen.

"Vores stemmeafgivelse afhænger af den konkrete situation og dialog, vi har med den pågældende virksomhed," skriver Pensiondanmark i en mail til Børsen. | Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

På trods af, at de danske pensionsselskaber erkender behovet for flere kvinder i bestyrelserne, er størstedelen ikke klar til at skrue mere op for principperne i deres stemmeafgivelser.

Det skriver Børsen på baggrund af en rundspørge blandt Danmarks største pensionsselskaber, der alle er enige om, at der mangler diversitet i bestyrelseslokalerne hos de børsnoterede selskaber.

Her svarer blot to ud af 12 adspurgte pensionsselskaber, AP Pension og Pensam, at de bruger deres stemmeret til at stemme imod selskabers bestyrelser, når der ikke er mindst en kvinde iblandt medlemmerne.

I 2020 sad der 34 pct. kvinder i C25-bestyrelserne, mens kvindeandelen i 2019 var 27 pct. –  men selvom kvinderne er i undertal, er pensionsselskaberne ikke klar til at være mere principfaste i stemmeafgivelserne, skriver Børsen.

"Vi opererer ikke med minimumsgrænser her. Vores vurdering er, at vi opnår mest ved at holde fast i dialogen med selskaberne i retning mod større diversitet," skriver vicedirektør Ole Buhl, der har ansvaret for ATP’s arbejde med esg, i en mail til mediet.

Danske shippingchefer mærker stigende pres fra kunder for grøn skibsfart 

DR erkender ikke at have gjort nok for at fjerne grove kommentarer om politiker 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier