PolicyWatch

Staten har brugt 572 mio. kr. på hjælp til virksomheder der i dag er bukket under

Over 500 mio. kr. har staten brugt på virksomheder, der i dag er ramt af konkurs, tvangsopløsning eller som er ophørt med at eksistere.

Restaurationsbranchen er blandt de brancher, der er blevet hårdest ramt af coronakrisen. | Foto: Mikkel Berg Pedersen/FREELANCE / FREELANCE

På trods af statens hjælpepakker og lønkompensation er tusindvis af danske virksomheder bukket under i løbet af et år med corona, nedlukninger og restriktioner, skriver DR Nyheder.

I alt 2.819 virksomheder er bukket under, selvom de samme virksomheder har modtaget i alt 572 mio. kr. i hjælpepakker, viser en gennemgang af Erhvervsstyrelsens oversigt over hjælpepakkemodtagere, mediet har foretaget.

En gennemgang af 915 lukkede selskaber, organisationen FSR - danske revisorer har foretaget, viser, at lidt over en tredjedel af selskaberne havde underskud og negativ egenkapital.

Over for DR erkender erhvervsminister Simon Kollerup (S), at hjælpepakkerne i tilfælde kan have været med til at holde hånden under virksomheder, der uanset pandemien ikke ville have klaret den

"Men som erhvervsminister vil jeg hellere passe på en virksomhed for meget end en virksomhed for lidt. Selvfølgelig skal vi altid målrette så godt, vi kan, og det arbejder vi løbende på," siger han.

Økonomisk professor på AU, Philipp Schröder, peger på, at hjælpepakkerne ikke skal ses som en garanti for, at virksomhederne kommer helskindet gennem coronakrisen, lyder det til Børsen.

"Det er ikke uventet, at hjælpepakkerne har kostet noget. Hjælpepakkerne er strikket sammen, så de har været lige for alle. Og i forhold til alternativet, så synes jeg faktisk, at det her er billigt sluppet," siger han til mediet.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier