Restauranter kritiserer krav til coronapas

Mandag aften blev en politisk plan for genåbningen fastlagt. Organisation bag restauranter, caféer og hoteller er dog ærgerlige over udsigten til at skulle tjekke et kommende coronapas.
Det er glæde over, at cafeer og restauranter åbner efter påske, men mindre tilfredshed med den kontrolrolle, de får. | Foto: Leonhard Foeger/ Ritzau Scanpix
Det er glæde over, at cafeer og restauranter åbner efter påske, men mindre tilfredshed med den kontrolrolle, de får. | Foto: Leonhard Foeger/ Ritzau Scanpix
af SEBASTIAN SCHLÜTER JACOBSEN og susanne horsdal

Fra 21. april kan danskerne igen sætte sig på en fortovscafé eller restaurant, hvis man kan fremvise en negativ test eller et coronapas. fra 6. maj kan de også gøre den indendørs.

Men i restaurationsbranchen er man skeptisk over udsigten for genåbningsplanen, skriver Finans.

"Hvordan skal vi håndtere det? Vi skal have en dagligdag til at fungere, og når vi lige pludselig skal til at agere en form for myndighed og bede alle, der kommer ind ad døren, om at fremvise et pas, vil det påføre os ekstra administration," siger medindehaver af tre restauranter i Silkeborg, Jesper Niebuhr.

Brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, deler samme bekymring i en pressemeddelelse.

"Efter et år med nedlukninger og ekstrem lav omsætning har vores erhverv et meget stort behov for at komme i gang med at tjene penge. Kravet om et coronapas er et skridt i den stik modsatte retning," siger adm. direktør i Horesta, Katia K. Østergaard.

Hun forudser, at det vil blive fordyrende for erhvervet at skulle tjekke, om gæsterne har tingene i orden. Hun mener også, at det vil afholde mange gæster fra at gå på restaurant og begrænse lysten til at komme ud at spise.

Direktøren for erhvervet har også svært ved at se logikken bag kravet om coronapas som adgangsbillet til både udendørs og indendørs servering.

"Det er også svært at se, hvorfor det er farligere at gå på restaurant, sammenlignet med at man går rundt mellem hinanden, når man handler ind i detailhandlen uden krav om coronapas. 50 mennesker kan løbe svedende rundt mellem hinanden og dyrke sport uden coronapas. Men hvis de bagefter skal have en sodavand på en fortovscafé, så skal de kunne fremvise et coronapas. Det er meget vanskeligt at få øje på logikken," siger Katia Østergaard.

Bred genåbningsaftale giver erhvervslivet håb: "Nu lysner det forude"

Danmark åbner når alle over 50 år er vaccineret

Anbefalinger til større arrangementer kommer i midten af april 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også